Home Klantenservice Onderhoud Hoe poets ik mijn leren schort?

leren Nodig:

  • Blanco schoensmeer
  • Oude doek of dweil

Je leren schort is ondertussen een paar maanden oud en je wilt deze natuurlijk graag netjes houden. We gaan er in dit geval even vanuit dat je schort schoon is, mocht dat nog niet zo zijn, lees dan ons artikel over het schoonmaken van je schort.

Het poetsen

We gaan het schort poetsen zodat het leer niet uitdroogt. Dit gaan we doen door vet op het schort aan te brengen. Het is allereerst belangrijk om te zorgen dat je schort schoon en droog is. Je legt het schort plat neer op een tafel of op de grond. Je doet een klein beetje vet op je doek en je begint met een roterende beweging het vet uit te smeren. Gebruik niet te veel vet, want dan wordt je leren schort plakkerig wat er weer voor zorg dat er veel vuil aan blijft plakken.

Je gaat hiermee door tot dat je het hele oppervlak gehad hebt. Vervolgens ga je de banden van het schort poetsen. Neem hiervoor een schoon stuk van je doek zodat de kleuren niet door elkaar gaan.  Heb je een schort met een naam of logo, poets dan extra voorzichtig rond het gegraveerde deel, want het kan nog een beetje zwart afgeven. Als je ook de banden hebt gepoetst laat dan het leren schort dan liggen om te drogen.

Kijk goed hoe het schort er uit ziet. Is het nodig om sommige plekken nog een beetje extra in te vetten doe dat dan. Trekt het vet op sommige plekken niet goed in, poets het leer daar dan extra om het vet beter te verdelen.

Tip

Weet je niet zeker of je de juiste materialen hebt om je schort te onderhouden? Voor €10,- kan je bij ons een onderhoudssetje kopen. Deze bestaat uit een doekje en de beste vetsoort die we konden vinden voor de schorten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *