Home Klantenservice Leer Van wat voor leer is het schort gemaakt?

leren schorten leersoortenVerschillende soorten leer

Er zijn heel veel verschillende soorten leer. Dik of dun, soepel of stijf, bewerkt of natuurlijk. Over het algemeen is het leer opgedeeld in 2 categorieën, namelijk Full Grain en Split. 

Full Grain leer

Full Grain is de meest gebruikte term, maar soms wordt het in Nederland ook wel volnerf leer genoemd. Dit is het mooiste leer wat er te vinden is. Dit deel van de huid bevind zich net onder de haren van de koe. Het leer is hier erg dicht van structuur waardoor het leer slijtvast is en erg sterk. Omdat het de buitenste laag van de koeienhuid betreft wordt dit deel van de huid wel beïnvloed door het leven van de koe. Vaak heeft dit leer dan ook imperfecties door vliegenbeten, prikkeldraad of andere dingen waar de koe mee in aanraking komt. Voor sommige mensen is dit een rede om niet voor deze luxe leersoort te kiezen. Persoonlijk vind ik dat dit juist bijdraagt aan een uniek product. Geen een stuk van het leer is hetzelfde, juist omdat het een natuurproduct is. Een ander voordeel van Full Grain  is dat het naarmate je het meer gebruikt steeds mooier wordt.

Bij Mr Been worden de banden en de zakjes van de leren schorten gemaakt van Italiaans Full Grain leer. Dit leer is 3,5mm dik en hierdoor bijna onverwoestbaar.

Splitleer soepel makenSplit leer

Split leer is de andere leersoort die veel gebruikt wordt. Dit is de laag van de huid net onder de Full Grain. Het grootste voordeel hiervan is de prijs. Split is goedkoper, maar dat is niet de enige reden om het te gebruiken bij onze schorten. Het is ook lichter en beter behandeld tegen vocht. Omdat deze leersoort wat minder kleur schakering heeft kan het soms een minder natuurlijke uitstraling hebben. Om dit toch te krijgen wordt het leer door uitvoerig gekneed. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en soepelheid in het leer.

Op de draagbanden na worden onze schorten van deze leersoort gemaakt. Wij kopen het leer lokaal bij een Nederlandse leerlooier. Deze specialiseert zich in deze leersoort en zorg voor een extra bescherming speciaal voor leren schorten. Ook zorgen ze voor een bescherming aan de achterkant van het leer zodat het leer niet afgeeft op de kleren die je draagt.

Wil je meer info?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het leer of iets anders. Neem dan contact met mij op. Dit gaat het beste via de mail.

Wil je meer info over hoe je bijvoorbeeld je schort schoonmaakt of poetst, kijk dan hier nog even verder want daar is nog genoeg informatie over te vinden op onze site.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *