Home Klantenservice Onderhoud Leren schort schoonmaken

lederen schort schoonmaken

Hoe maak ik mijn leren schort schoon?

Het schoonmaken van je leren schort is erg belangrijk als je wilt dat deze er netjes uit blijft zien. Vooral als je de schorten professioneel gebruikt is het belangrijk dat de schorten goed verzorgt worden. Het schoonmaken is eigenlijk heel simpel. Desondanks is het wel belangrijk om het te blijven doen. Bij voorkeur na elk gebruik.

Allereerst veeg je met je handen het schort goed schoon, zodat alle dingen die los zitten er af vallen. Vervolgens pak je een schoon dweiltje die je onder een kraan met lauw water houd. Het dweiltje wring je goed uit voordat je begint met schoonmaken. Het is heel belangrijk dat je geen schoonmaakmiddel gebruikt! Schoonmaakmiddel ontvet en dat wil je juist niet, zelfs niet als je vet vlekken hebt.

Je gaat met je vochtige dweiltje voorzichtig op de plekken waar vlekken zitten een deze proberen schoon te maken. Soms kan het lijken of je de vlek alleen maar groter maakt, maar dit is gewoon vocht en zal weer drogen. Als je alle delen gedaan hebt dan is het van belang om het schort goed te laten drogen voordat je deze weer opbergt. Te veel water kan er voor zorgen dat het leer op de lange termijn een beetje uitdroogt, dit kan je voorkomen door niet te veel water te gebruiken en het schort af en toe met een beetje vet in smeren.

Tip

Heb je een schort met naam of logo gegraveerd, maak rond het logo dan extra voorzichtig schoon. Het logo kan een beetje zwart afgeven en dit wil je niet over het schort uitsmeren. Voorzichtig een beetje deppen is dus vaak het beste.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *