5 tips om je leren schort te onderhouden

Onze schorten zijn gemaakt van echt rundleer. Dit type leer is erg sterk en robuust. Daarnaast gaat het ook erg lang mee, maar het heeft bij intensief gebruik wel een beetje liefde nodig. Hou je onderstaande 5 tips aan, dan gaat jouw leren schort jaren mee en word hij eigenlijk bij elk gebruik een beetje mooier.

Tip 1

We beginnen simpel. Wat je het beste kan doen om je schort net te houden is zorgen dat vlekken niet te lang intrekken. Je kan heel simpel met een nat doekje je schort schoon maken. Gebruik hier geen zeep, dit ontvet het leer.

Tip 2

Is je leren schort heel nat geworden. Bijvoorbeeld omdat jij ook met regen gewoon achter je bbq staat. Leg het schort dan niet op een te warme plek, dus zeker niet op de verwarming. Als je schort te snel droogt dan droogt het leer uit. Dit zorgt er voor dat het leer gaat scheuren en dat willen we zeker niet.

Tip 3

Om je leren schort een extra lange levensduur te garanderen is het verstandig om af en toe je droge schort met een beetje vet in te smeren. Dit doe je als volgt. Eerst zorg je er voor dat je schort droog en schoon is. Vervolgens pak je een beetje blanke schoensmeer. Dit doe je op een doek en vervolgens smeer je het leren schort helemaal in. Wees niet te zuinig met het vet. Vervolgens laat je dit 15 min intrekken. Daarna pak je een schone en droge doek en poets je het overtollige vet er af. Door het vet je wordt schort weer helemaal vuil afstotend.

Tip 4

Leer rekt. Dit kan op lange duur best veel zijn. Alle schorten zijn verstelbaar, dus dat is geen enkel probleem. Het enige is wel dat leer uitrekt, maar niet terug inkrimpt. Heb je bijvoorbeeld iets wat net in het vakje van het schort past en je propt het er toch in, dan gaat het wel passen. Het leer rekt alleen niet meer terug. Hou hier rekening mee.

Tip 5

Jij hebt je leren schort natuurlijk de hele dag aan, dus deze tip is een klein beetje overbodig. Mocht je je leren schort ergens opbergen doe dit dan niet in een dichte plastic tas. Leer is een natuur product en moet simpelweg een beetje lucht hebben. Opgevouwen in de kast is prima, maar niet te lang luchtdicht verpakken.

Heb je nog geen leren schort?

Geen probleem je kan hem bij ons direct bestellen.

Share this post

One reply on “5 tips om je leren schort te onderhouden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *