Snijplank graveren

Bestel direct online een luxe houten snijplank met gratis gravering. Typ hieronder je tekst in om direct een idee te krijgen van hoe het er uit komt te zien, of klik direct hieronder op een van de planken om gelijk te bestellen.

Ronde
snijplank

30cm Ø

Houten-snijplank-personaliseren

Medium
snijplank

40 x 30 x 3cm

houten snijplank graveren

Dikke
snijplank

40 x 30 x 5cm

hakblok personaliseren
Bebas
Nobile
Avenir
Chunk Five
BBQ Time!

Bestel direct online een van de luxe snijplanken uit ons assortiment. Deze houten snijplanken zijn te personaliseren met een naam of andere tekst. Deze tekst wordt doormiddel van hitte in de houten snijplank gegraveerd.

De houten snijplanken worden allemaal geleverd met een leren handgreep. Dit Italiaanse leer is plantaardig gelooid. Wat betekend dat er geen chemicaliën gebruikt zijn tijdens het looi proces.

De houten snijplank

De houten snijplank is gemaakt van beuken hout. Deze houtsoort is uitermate geschikt voor het maken van een snijplank. Het hout is hard genoeg om niet te snel te beschadigen en zacht genoeg om je mes in topvorm te houden.

De snijplanken worden in Nederland gemaakt bij een lokale meubelmaker. Het is echt handwerk, waardoor elke plank uniek is.

houten snijplank personaliseren

Onderhoud snijplank

Deze houten snijplank heeft wel een klein beetje onderhoud nodig. Dit onderhoud is heel eenvoudig en zo klaar. Om te voorkomen dat het hout krom gaat trekken door vocht is het belangrijk om de plank met enige regelmaat in de olie te zetten. Er zijn een aantal oliën

geschikt om te gebruiken.

  • Walnootolie (let op allergieën)
  • Lijnzaadolie
  • Druifpitolie

Olijfolie is een beetje te plakkerig, dus deze zou ik afraden.

De schone snijplank smeer je in met de olie. Dit kan met een kwast of een schone doek. Smeer de plank gelijkmatig in en laat deze op z’n kant drogen. Probeer zo min mogelijk olie op het leer te krijgen aangezien dit gaat vlekken.
De snijplank die wij leveren is al 4x in de olie gezet, zodat je voorlopig niet aan de slag hoeft.

snijplank in de olie